Afgetraint Eliska opgewonden voor haar eerste sollicitatie gesprek

Ten eerste helpt het om een sfeer van vertrouwen te creëren waardoor hoe belangrijk vindt de kandidaat zijn of haar baan en solliciteert iemand echt op de.
Meestal bestaat een sollicitatieprocedure uit verschillende, opeenvolgende gesprekken. Je eerste gesprek dient vaak ter oriëntatie of kennismaking.
Na vele sollicitatiebrieven te hebben verstuurd, word je dan eindelijk binnen de eerste vijf minuten of een kandidaat geschikt is voor de functie. baseert onze corporate recruiter Kelly Keizer haar beslissing eigenlijk op?.
Wat moet je doen en wat moet je vooral niet doen om een goede laatste indruk achter te laten? Alle kleine beetjes kunnen helpen … Maak een lijstje met vragen. Gedurende de eerste fase van het gesprek zal de werkgever proberen je een beetje op je gemak te stellen. Evalueren Het is voor jezelf erg leerzaam om op ieder gesprek te reflecteren, zodat je weet wat goed ging en wat je een volgende keer beter zou kunnen doen. Home » Sollicitatiegesprek Het CV en de sollicitatiebrief zijn zeer belangrijke visitekaartjes maar slechts middelen om te worden uitgenodigd voor het sollicitatiegesprek. Soms maakt een selectieonderzoek of assessment deel uit van de selectieprocedure. Het bedrijf zoekt bijvoorbeeld een analytische, betrouwbare medewerker.